Kylling med cremet fyld
Rør friskosten Tartimalin med krydderurter og fyld i en lomme under kyllingeskindet
Tilberedning: Hak estragon og persille, og bland dette med Tartimalin, hakket hvidløg og sennep.
Lav en lomme med fingeren under skindet på kyllingebrystet, pas på du ikke laver hul i skindet, og kom cremen heri. Læg fileterne i et ovnfast fad, dryp med olivenolie og krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen ved 185 grader i ca. 25 min. Tag fadet ud af ovnen og servér kyllingebryst med mos og ærter.
Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og skær dem i halve. Læg dem i en gryde, dæk med vand og bring i kog. Kog kartoflerne i 15-20 min., til de er helt møre. Hæld vandet fra og lad kartoflerne stå 1-2 min. i gryden og dampe af.
Kog mælk og smør op i en anden gryde. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller et piskeris og tilsæt den varme mælkeblanding og vend godt sammen til en blød kartoffelmos. Pas på at du ikke kommer til at røre/piske for meget, så risikerer du, at mosen bliver ”lang” i konsistensen. Smag mosen til med salt og friskkværnet peber.
Ærter à la française:
Bælg ærterne, pil perleløgene, og skær baconen ud i små tern. Kom olie og bacon i en sauteuse eller en sauterpande, og sæt den på komfuret. Lad baconen riste på lav varme, indtil den er let gylden, tilsæt så de hele små perleløg, sammen med eddike, og lad dem sautere med i et par min., så de bliver bløde og suger noget af eddiken og fedtstoffet fra bacon til sig.
Skyl hjertesalat og persille imens, afdryp begge dele grundigt, og skær hjertesalaten ud i grove stykker, og hak persillen. Tilsæt ærterne, salat og persille til bacon og perleløg. Sving det hele godt rundt, og smag til med salt og peber.
Server salaten med det samme, så den holder sin smukke grønne farve, sprødhed og friske smag.
Rettens produkter