Cheesecake

Cheesecake

En klassiker, der altid vækker begejstring…

 

Tilberedning: Smelt smør i en gryde og knus kiksene fint. Rør smørret sammen med de knuste kiks, kom blandingen i portionscylinderforme og tryk massen til en fast bund på ca. 1 cm tykkelse.

Bag bundene i ovnen ved 170° C i ca. 10 min, til de er gyldne. Tag bundene ud af ovnen og lad dem køle af.

Når bundene er kølet af, fores formene indvendigt med kagefolie.

Udblød husblas i koldt vand.

Rør Tartimalin, flormelis, kærnemælk og saften fra citronerne sammen til en homogen masse. Pisk fløden til let skum.

Smelt husblas over vandbad og rør lidt af ostemassen i for at temperere husblassen, rør derefter den tempererede husblas hurtigt i ostemassen.

Vend derefter hurtigt flødeskummet i ostemassen. Fordel ostecremen på bundene i cylinderformene og lad massen sætte sig på køl.

Blåbærtopping: Udblød husblas i koldt vand.

Kog blåbær vand og sukker op, blend bærrene til pure og sigt gennem en fin sigt.

Smelt husblas og rør den i blåbærpureen.

Lad blåbærpureen afkøle til den er håndvarm og hæld den gennem en sigte over de afkølede cheesecakes.

Lad kagerne sætte sig på køl.

Tryk forsigtigt kagerne ud af cylinderformene og tag kagefolien af.

Anret kagerne og pynt med skiver af brombær og citronverbena.

Rettens produkter

Relaterede opskrifter