Zanetti Parmigiano Reggiano DOP
Historien bag
Parmigiano Reggiano stammer fra middelalderen, hvor osten blev fremstillet i den lille by Bibbiano i provinsen Reggio Emilia, syd for Po-floden, herved navnet. Parmigiano Reggiano fremstilles af upasteuriseret komælk. Aftenmælken skummes for fløde og blandes dagen efter med den fuldfede morgenmælk, hvilket resulterer i en delvis skummet blanding. Osten er en såkaldt DOP-ost, hvilket betyder, at osten skal opfylde nogle meget strenge betingelser for kvalitet, oprindelse og fremstilling. For at sikre at osten opfylder de høje kvalitetskrav, testes samtlige oste ved, at en inspektør fra konsortiet for Parmigiano Reggiano slår på osten med en lille hammer, hvorved han straks kan høre, om osten er optimal, dvs. uden revner. Først derefter bliver det kendte garantimærke for Parmigiano Reggiano brændt ind i osten.
Udseende og smag
Parmigiano Reggiano er en fastost med en let olieret overflade. Osten har ingen hulsætning, og der er ofte små, hvide krystaller i ostemassen, der indikerer den lange modningstid, som i reglen strækker sig over mindst 22 måneder. Først da har osten opnået sin karakteristiske smag og hårde konsistens.
Tips til anvendelse
Parmigiano Reggiano er den idéelle appetitvækker. Bræk osten i små stykker, og servér dem sammen med oliven og soltørrede tomater. Eller prøv at rulle tynde strimler af parmaskinke omkring osten. Osten smager også herligt i madlavningen – revet over utallige varme retter.
Gul Ost
Komælk
Italien
Reggio Emilia