Zanetti økologisk Grana Panado DOP

Styrke

Zanetti økologisk Grana Panado DOP

Historien bag
Grana betyder det ujævne, grynede. Padano henviser til det geografiske område, nemlig “Padus” – ved Po-floden i det nordlige Italien. Grana Padanos historie går tilbage til ca. år 1000, hvor cisterciensermunkene fremstillede Grana Padano af tiloversbleven mælk. Osten produceres stadig i dag af upasteuriseret komælk og hovedsageligt med håndkraft efter gamle håndværksmæssige traditioner. Grana Padano har det eftertragtede DOP-betegnelse, dvs. at før osten kan sælges under navnet Grana Padano, skal den kontrolleres af konsortiet for Grana Padano, som giver osten et brændemærke i skorpen som tegn på godkendelse.

Udseende og smag
Denne Grana Padano er fremstillet af økologisk mælk. Som en typisk Grana Padano har osten en fast, let smuldrende konsistens og en dejlig lagret og karakterfuld smag.

Tips til anvendelse
Riv over enhver ret, drys flager over en salat eller servér i mindre brud som del af en osteanretning.

Kender du også disse produkter?