Zanetti økologisk Grana Padano DOP
Historien bag
Grana betyder det ujævne, grynede. Padano henviser til det geografiske område, nemlig “Padus” – ved Po-floden i det nordlige Italien. Grana Padanos historie går tilbage til ca. år 1000, hvor cisterciensermunkene fremstillede Grana Padano af tiloversbleven mælk. Osten produceres i dag af upasteuriseret komælk og fremstilles stadig hovedsageligt med håndkraft efter gamle håndværksmæssige traditioner. Grana Padano har det eftertragtede DOP-betegnelse, dvs. at før osten kan sælges under navnet Grana Padano, skal den kontrolleres af konsortiet for Grana Padano, som giver osten et brændemærke i skorpen som tegn på godkendelse.
Udseende og smag
Denne grana padano er fremstillet af økologisk mælk, og osten er derefter lagret i ni måneder. Smagen er derfor relativt mild, men stadig karakterfuld.
Tips til anvendelse
Riv osten og brug som smagsgiver på varme retter eller rørt i cremer. Eller bræk osten i mindre stykker og nyd som tapas.
Gul Ost
Komælk
Italien
Lombardia