Zanetti Grana Padano DOP
Historien bag
Grana betyder det ujævne, grynede. Padano henviser til det geografiske område, nemlig “Padus” – ved Po-floden i det nordlige Italien. Grana Padanos historie går tilbage til ca. år 1000, hvor cisterciensermunkene fremstillede Grana Padano af tiloversbleven mælk. Osten produceres i dag af upasteuriseret komælk og fremstilles stadig hovedsageligt med håndkraft efter gamle håndværksmæssige traditioner. Grana Padano har det eftertragtede DOP-betegnelse, dvs. at før osten kan sælges under navnet Grana Padano, skal den kontrolleres af konsortiet for Grana Padano, som giver osten et brændemærke i skorpen som tegn på godkendelse.
Udseende og smag
Denne Grana Padano lagres på træhylder i 15-16 måneder, således at osten opnår den helt rigtige smag og konsistens. Grana Padano har en fast, let smuldrende konsistens og en helt fantastisk, karakterfuld smag.
Tips til anvendelse
Grana Padano er den idéelle appetitvækker. Bræk osten i små stykker, og servér dem sammen med oliven og soltørrede tomater. Eller prøv at rulle tynde strimler af parmaskinke omkring Grana Padano’en. Osten smager også herligt i madlavningen – revet over utallige varme retter.
Gul Ost
Komælk
Italien
Lombardia