Zanetti Grana Padano DOP, revet
Historien bag
Grana betyder det ujævne, grynede. Padano henviser til det geografiske område, nemlig Padus – ved Po-floden i det nordlige Italien. Grana Padanos historie går tilbage til ca. år 1000, hvor ciesterciensermunkene fremstillede Grana Padano af tiloversbleven mælk. Osten produceres stadig den dag i dag af upasteuriseret komælk og hovedsageligt med håndkraft efter gamle, håndværksmæssige traditioner. Grana Padano har den eftertragtede DOP-betegnelse, dvs. før osten kan sælges under navnet Grana Padano, skal den kontrolleres af konsortiet for Grana Padano, som giver osten et brændemærke i skorpen som tegn på godkendelse.
Udseende og smag
Nogle ynder at rive osten selv, mens andre holder af bekvemmeligheden ved, at osten er revet på forhånd. Denne friskrevet Grana Padano rives af hele hjul uden skorpen. Det er fintrevet og har den samme fantastiske og karakterfulde smag som den hele ost.
Tips til anvendelse
Revet Grana Padano er med til at give et herligt pift i madlavningen – revet over utallige varme retter, f.eks. på pasta eller gratinerede retter.
Gul Ost
Komælk
Italien
Lombardia