Société Roquefort AOP

Styrke

Société Roquefort AOP

Historien bag
En af verdens ældste og fornemmeste oste er uden tvivl Roquefort, som kommer fra byen af samme navn, beliggende i Aveyron i det sydlige Frankrig. For at osten må kaldes Roquefort, skal den lagres i de kalkholdige grotter i bjerget Combalou i 4 til 6 måneder. Inde i bjerget har naturen for millioner af år siden skabt et unikt lagerrum, hvor kølige vinde via sprækker i klippevæggene gennemstrømmer de naturlige rum. Hernede opstod moderskimlen til den Penicillium Roqueforti, som anvendes i dag både til Roquefort og til stort set alle andre blåskimmeloste. Roquefort er fremstillet af upasteuriseret fåremælk, der gør den til en helt speciel raffineret smagsoplevelse. Roquefort osten har været kendt siden det 8. århundrede.

Udseende og smag
Roquefort har fine karakteristiske blåskimmelmarmoreringer pænt fordelt i hele osten. Den har en ren salt smag, som spiller godt med mælkens sødme. Ostemassen er fugtig og smuldrende og bør udskæres med en “opvarmet” kniv. Osten smelter i munden og efterlader en eventyrlig smag af skimmel og salt. En moden ost er særdeles kraftig i smagen.

Tips til anvendelse
Roquefort er på grund af sin fyldige smag god som dessert med lidt sødt,evt. akaciehonning, friske pærer, hindbærcoulis eller tørrede frugter som figner eller abrikoser. Osten passer også godt i dressinger eller skåret i tern i salat er.

Kender du også disse produkter?