Prima Donna Blå
Historien bag
I starten af 1990’erne nød en hollandsk osteentusiast en velfortjent ferie i Italien. Her blev han yderst inspireret af den italienske livsstil og det raffinerede middelhavskøkken. Tilbage i Holland udviklede han en ny type ost. Han kombinerede hollændernes berømte metoder til fremstilling af ost med den sydeuropæiske smag af parmesanost. Resultatet var Prima Donna, en ost stort set alle efterhånden kender.
Udseende og smag
Blå Prima Donna er den ikke helt så lagret som sin røde storesøster, men har stadig – om end i mildere grad – den kendte karakteristiske nøddeagtige smag med et strejf af sødme. Blå Prima Donna er lagret i minimum 4 måneder, og er derfor stadig en karakterfast ost.
Tips til anvendelse
Blå Prima Donna er velegnet i madlavningen fx som tern/ flager i en salat eller revet oven på en grøntsagslasagne. Prøv den også på morgenbordet i stedet for almindelig gul ost.
Gul Ost
Komælk
Holland