Président Sainte Maure

Styrke

Président Sainte Maure

Historien bag
Gedeost blev allerede fremstillet omkring Middelhavet for over 1200 år siden. Denne tradition blev bragt nordpå af Saracenerne. De bragte i det 8. århundrede osten med sig da de blev slået endeligt tilbage. De slog sig ned i nordvest Frankrig, i regionen Loire, der den dag i dag er det vigtigste område for fremstilling af gedeost i Frankrig.

Udseende og smag
St. Maure har en flot tynd hvidskimmel overflade. Osten har som frisk en let smuldrende konsistens, der bliver blødere med tiden. Den friske ost kan godt have kerne. Smagen forandres også i løbet af modningen og går fra frisk og mild til en karakterisktisk, stadig mild, og dejlig, rund gedeost smag. Dens form, som rulle, gør den nemt at skære i flotte skiver, som lige passer til en kiks.

Tips til anvendelse
St. Maure er oplagt til ostebordet, hvor den serveres med brød og frisk eller tørret frugt. Men prøv også St. Maure smuldret i salat eller en skive smeltet på en varm bøf.

Kender du også disse produkter?