Président Palet de Chèvre
Historien bag
Gedeost blev allerede fremstillet omkring Middelhavet for over 12.000 år siden. Denne tradition blev bragt nordpå af Saracenerne. De slog sig ned i Nordvestfrankrig, i regionen Loire, der den dag i dag, er det vigtigste område for fremstilling af gedeost i Frankrig. Palet de Chèvre vandt i 2004 en trediepræmie i World Cheese Awards for bløde gedemælksoste.
Udseende og smag
Palét de Chèvre er en gedemælks camembert med en tynd overflade af hvidskimmel. Osten har en smule kerne som frisk ost, og kan virke en smule tør og smuldrende. Som osten modnes bliver konsistensen mere blød. Smagen er mild i en ung ost, og bliver mere intens og kraftfuld efterhånden som osten modner.
Tips til anvendelse
Palet de Chèvre er oplagt på ostebordet, hvor den kan serveres med brød. Den er også velegnet til madlavning, f.eks. i quiche eller omeletter. Men prøv den også grillet på toast. Det kan anbefales at modne osten lidt hjemme før servering. Herved bliver smagen mere karakteristisk.
Hvidskimmel
Gedemælk
Frankrig
Poitou-Charentes