Président Fondue

Historien bag
Der er en lang tradition bag ostefondue, som er opvarmet flydende ost tilsat vin/alkohol og diverse krydderier. Denne tradition hører især hjemme i (det østlige) Frankrig og Schweiz. Modsat Raclette, hvor man hælder den flydende ost over forskelligt tilbehør, dypper man i stedet f.eks. brødstykker ned i den varme ostefondue. Fondue og Raclette kan nydes hele året, og er ikke kun en vint erspise.
Udseende og smag
Denne fondue består af de skønne egnsoste Emmental, Comté og Tomme de Savoie – alle fra det østlige Frankrig. Fonduen er smagt til med lidt hvidvin og kirsch.
Tips til anvendelse
Tilberedningstip: Tøm posens indhold i en ildfast beholder. Gnid evt. indersiden med hvidløg først. Varm osten langsomt op under omrøring. Krydr med lidt peber og muskatnød. Når blandingen er jævn og blank, serveres den. Sæt brødstykker på en gaffel og dyp i osten. Grøntsager er også lækre at dyppe i osten. Mikroovn: Tøm posens indhold i et fad der kan tåle mikroovn. Varm i 4 til 5 min på middelvarme. Rør i osten. Hæld derefter fonduen i et ildfast fad og følg derefter instruktionerne som beskrevet ovenfor. Velbekomme!
Smøreost
Komælk
Frankrig