Président Brie

Styrke

Président Brie

Historien bag
Brie er opkaldt efter et distrikt af samme navn øst for Paris, hvor man traditionelt fremstillede brie. Brie var allerede kendt for over 1000 år siden. I middelalderen bragte Kong Philippe August osten med til hoffet i Paris, og herved blev den for alvor kendt. I dag produceres brie mange forskellige steder, men i Frankrig har man lovmæssigt defineret en brie ud fra en bestemt størrelse og fedtindhold.

Udseende og smag
Président Brie er dækket af et tyndt lag hvidskimmel. Osten er altid spiseklar. Smagen er mild, men bliver alligevel lidt mere fyldig efterhånden som osten modnes. Konsistensen er cremet og blød.

Tips til anvendelse
Man kan næsten ikke forestille sig et ostebord uden brie. Husk at tage osten ud af køleskabet ca. en time før servering, herved kommer smagen frem. Brie kan også bruges på andre måder, f.eks. i sandwich, i salater eller smeltet over bagt kartoffel.

Kender du også disse produkter?