Président Bleu d’Auvergne AOP

Styrke

Président Bleu d’Auvergne AOP

Historien bag
Bleu d’Auvergne – den blå fra Auvergne – kommer, som navnet antyder fra det gamle og smukke vulkanområde i Auvergne i Midtfrankrig. Skønt Bleu d’Auvergne er af ældre oprindelse begyndte man først omkring år 1870 (belært af Roquefort producenterne) at pode osten med en blåskimmel.

Udseende og smag
Denne Bleu D’Auvergne er en halvmåne ost med en cremet og flødeagtig ostemasse. Den har en pikant duft og en ren, fyldig blåskimmel smag med en antydning af krydderurter. Med tiden bliver overfladen let orange og en anelse fugtig, det er helt normalt. Smagen er konstant under udvikling og bliver mere pikant og intens med alderen. Ligeså bliver den mere cremet.

Tips til anvendelse
På ostebuffeten er Bleu d’Auvergne en sikker succes, ligesom den er god at smuldre i en salat.

Kender du også disse produkter?