Økologisk Prima Donna
Historien bag
I starten af 1990’erne nød en hollandsk osteentusiast en velfortjent ferie i Italien. Her blev han yderst inspireret af den italienske livsstil og det raffinerede middelhavskøkken. Tilbage i Holland udviklede han en ny type ost. Han kombinerede hollændernes berømte metoder til fremstilling af ost med den sydeuropæiske smag af parmesanost.
Resultatet var Prima Donna, en ost alle efterhånden kender, der findes i mange varianter og med forskellige lagringsgrad er. Og nu er den populære ost kommet i en økologisk variant.
Udseende og smag
Økologisk Prima Donna er fremstillet af økologisk markmælk* fra køer, som græsser på enge det meste af året.
Osten er lagret i seks måneder og har de kendte knasende proteinkrystaller og den unikke Prima Donna-smag.
*Markmælk stammer fra landbrug, hvor køerne er på græs minimum 120 dage om året, og mindst 8 timer om dagen fra forår til efterår.
Tips til anvendelse
Nyd på ostebordet, som snack eller i madlavningen.
Gul Ost
Komælk
Holland