Grana Padano DOP

Styrke

Grana Padano DOP

Historien bag
Grana betyder det ujævne, grynede. Padano henviser til det geografiske område, nemlig “Padus” – ved Po-floden i det nordlige Italien. Grana Padanos historie går tilbage til ca. år 1000, hvor cisterciensermunkene fremstillede Grana Padano af tiloversbleven mælk. Osten produceres stadig i dag af upasteuriseret komælk og hovedsageligt med håndkraft efter gamle håndværksmæssige traditioner. Grana Padano har det eftertragtede DOP-betegnelse, dvs. at før osten kan sælges under navnet Grana Padano, skal den kontrolleres af konsortiet for Grana Padano, som giver osten et brændemærke i skorpen som tegn på godkendelse.

Udseende og smag
Denne Grana Padano lagres på træhylder i minimum ni måneder. Grana Padano har en fast, let smuldrende konsistens og en helt fantastisk, karakterfuld smag.

Tips til anvendelse
Grana Padano er den idéelle appetitvækker. Bræk osten i små stykker, og servér sammen med et glas mousserende vin. Den er også god revet over en dampende portion pasta eller i flager i salater.

Kender du også disse produkter?