Galbani Salami Galbanetto
Historien bag
Salami stammer oprindeligt fra Campania i det sydlige Italien. Det varme og tørre klima er perfekt til at modne charcuteriprodukter i. Her kan kødet nemlig modne i lang tid. Navnet salami kommer fra det italienske salare (at salte), og faktisk betød salami oprindeligt saltet flæsk. Til salami bruger man svinekød, som hakkes groft og krydres med havsalt samt hvid og sort peber. Massen fyldes i tarme af naturmateriale, som lader salamien ånde. Under tørringsfasen ryger man salamien let med røg fra bøgetræ.
Udseende og smag
Et lille stykke håndværk i naturtarm. En typisk traditionel italiensk pølse. Galbanetto er en finkornet salami fremstillet efter gamle traditioner af det ypperste finthakkede svinekød. Den lufttørres og lagres i 20 dage, indtil den får sin fremragende smag af sort peber og duft af hvidløg. Dens lille størrelse gør den nem at skære i skiver.
Tips til anvendelse
Skær i skiver og brug som tapas, snacks, i en sandwich eller på pizza. Skær også pølsen i mindre tern og brug i en gryderet.
Charcuteri
Italien
Lombardia