Galbani revet mozzarella

Styrke

Galbani revet mozzarella

Historien bag
Legenden fortæller, at nogle ostekorn ved en fejl faldt ned i en balje med varmt vand på et mejeri nær Napoli…. og derved blev den første mozzarella fremstillet. Mozzarella var oprindeligt fremstillet af den næringsrige bøffelmælk. Den var ikke pasteuriseret, og fordi der var mangel på kølesystemer havde osten kun ganske kort holdbarhed, og kom kun sjældent udenfor regionen. Idag er frisk mozzarella af almindelig komælk én af Italiens mest traditionelle og udbredte oste i madlavningen.

Udseende og smag
I dag fremstillet både en frisk mozzarella, der ligger i lage og en mozzarella med lav fugtighed, som oftest anvendes i det varme køkken til gratineringer og pizza. Galbanis revet mozzarella er et eksempel på den sidstnævnte. Osten har bevaret den milde mælkesmag, som er karakteristisk for Galbanis mozzarella.

Tips til anvendelse
Galbani revet mozzarella er utrolig nem at anvende i alle varme retter, da dens smelteevne er helt i top.

Kender du også disse produkter?