Galbani Mozzarella Mini

Styrke

Galbani Mozzarella Mini

Historien bag
Legenden fortæller, at nogle ostekorn ved en fejl faldt ned i en balje med varmt vand på et mejeri nær Napoli…. og derved blev den første mozzarella fremstillet. Mozzarella var oprindeligt fremstillet af den næringsrige bøffelmælk. Den var ikke pasteuriseret, og fordi der var mangel på kølesystemer havde osten kun ganske kort holdbarhed, og kom kun sjældent udenfor regionen. Idag er frisk Mozzarella af almindelig komælk én af Italiens mest traditionelle og udbredte oste i madlavningen.

Udseende og smag
Osten skal smage frisk og en anelse af mælk. Den skal være mild og delikat, smagen er lidt mælket og sødlig. Derudover skal der være en anelse syrlighed, ikke for meget og ikke for lidt. Farven er helt hvid, dog kan sæsonudsving gøre den en anelse gullig. Jo friskere osten er, jo mere elastisk er den. Jo ældre osten bliver, jo mere blød og løs bliver den, grundet lagen. Denne mozzarella mini er små kugler á 8 g, som ligger i en spand.

Tips til anvendelse
Frisk Galbani Mozzarella er en af Italiens mest udbredte og traditionelle oste. Mini Mozzarella er en viderudvikling af den traditionelle mozzarella-kugle. De små kugler er perfekte til panering og friturestegning, til grønne salater eller til pindemadder og snack. Ligger i lage, så friskheden bevares.

Kender du også disse produkter?