Galbani Mozzarella Fiordilatte (julienne)
Historien bag
Mozzarella fås i mange udgaver. Frisk mozzarella har et højt vandindhold og kort holdbarhed. Men der findes også udgaver af mozzarella med et lavere vandindhold og længere holdbarhed.
Udseende og smag
Fior di latte betyder på italiensk ’blomst af mælk’ og er lavet af frisk mælk fra italienske køer. Fior di latte er syrnet med mælkesyrekultur, som man gjorde i gamle dage, og det giver osten en let og delikat mælkesmag – og er enhver italiensk pizzaiolos førstevalg. Denne mozzarella kommer i tynde strimler (julienne).
Tips til anvendelse
Osten kommer rigtig til sin ret gratineret, brug den derfor på en pizza, der serveres straks efter bagning. Ostens mildhed lader smagen af andre ingredienser træde fint frem.
Men osten, der er italienernes favorit, kan også bruges på alle andre retter, der kalder på smeltet ost.
Gul Ost
Komælk
Italien