Galbani Mascarpone

Styrke

Galbani Mascarpone

Historien bag
Mascarpone stammer fra et område sydvest for Milano, og menes at være produceret første gang i det 16. eller 17. århundrede. Det menes, at ordets betydning stammer fra “Mascherpa”, som betyder “afslappet” eller “slap” og referer til det, at mascarpone ikke har nogen specifik form. Oprindeligt blev det kun produceret i efterår og vinter, til omgående fortæring.

Udseende og smag
Galbani mascarpone er en mild, cremet friskost og er italiernes svar på creme fraiche. Mascarpone kendes nok bedst som hovedingrediensen i Italiens bedste kendte dessert: Tiramisú.

Tips til anvendelse
Galbani Mascarpone er et godt alternativ til fløde og er derfor særdeles velegnet i saucer. Men den kan også blandes med krydderier og anvendes som dip. Mascarpone er også god i dressinger, til bagning, i pastaretter samt ikke mindst til desserter (også andre end Tiramisú). Eller rør lidt vaniljepulver og flormelis i mascarpone og server til kage.

Kender du også disse produkter?