Galbani Gorgonzola Cremoso DOP
Historien bag
Gorgonzola er en af de mest kendte oste i verden, og dens historie går helt tilbage til år 878. Gorgonzola er beskyttet af konsortiet for Gorgonzola, som sikrer, at Gorgonzola-ostene lever op til en ensartet, høj kvalitetsstandard. Derfor produceres Gorgonzola efter strenge regler, der blandt andet betyder, at osten kun produceres med mælk fra et bestemt område i Norditalien. Kun ved overholdelse af alle konsortiets krav, opnår en Gorgonzola den eftertragtede DOP -nominering.
Udseende og smag
Cremoso er den mest cremede af Galbanis gongonzolaer. Det er den gorgonzola-variant, som italienerne selv foretrækker. Den har en særdeles cremet konsistens og en delikat, let sødlig og mild smag samt en fin blåskimmelmarmorering.
Tips til anvendelse
Osten er idéel på ostebordet samt til dessert sammen med lidt frugt fx friske figner eller dadler. Man bør heller ikke snyde sig selv for Galbani Cremoso i madlavningen, hvor den giver et ekstra pift i mange forskellige retter.
Blåskimmel
Komælk
Italien
Lombardia