Galbani frisk Mozzarella Maxi

Styrke

Galbani frisk Mozzarella Maxi

Historien bag
Legenden fortæller, at Mozzarella opstod ved en fejltagelse, da en klump ostemasse faldt ned i et kar med vand, der var så varmt, at osten ikke straks kunne samles op. Da det endelig lod sig gøre, var osten blevet fast og elastisk.Mozzarella var oprindeligt fremstillet af den næringsrige vandbøffelmælk. Mælken var ikke pasteuriseret og havde kun ganske kort holdbarhed og blev primært solgt og spist lokalt. Langt det meste mozzarella fremstilles i dag af pasteuriseret komælk. Men først da Galbani lancerede den hermetisk lukkede pose med saltlage,fik ostene længere holdbarhed og dermed mulighed for at blive solgt længere væk- både i Italien og udenfor landets grænser. Idag er frisk Mozzarella af almindelig komælk én af Italiens mest traditionelle og udbredte oste.

Udseende og smag
Osten skal smage frisk og en anelse af mælk. Den skal være mild og delikat -nærmest lidt mælket. Derudover skal der være en anelse syrlighed, ikke formeget og ikke for lidt. Farven skal være helt hvid, dog kan sæsonudsving gøreden en anelse gullig. Jo friskere osten er, jo mere elastisk er osten. Jo ældreosten bliver, jo mere blød og løs bliver den, grundet lagen. Denne mozzarellaMaxi har en form, der gør det nemt at skære i skiver – lige til caprese-salaten.

Tips til anvendelse
Galbani Mozzarella har mange anvendelsesmuligheder til hurtige, nemme ogsmagfulde retter, såvel kolde som varme. Klassikeren er naturligvis den kendteCaprese salat med tomater, frisk basilikum og olivenolie. Men osten gør sig ogsågodt i salater, på pizza og i gratinerede retter for blot at nævne nogle eksempler.

Kender du også disse produkter?