Galbani Dolcelatte
Styrke
Historien bag
Dolcelatte produceres af Galbani, der er Italiens største osteproducent. Dolcelatte er en videreudvikling af den klassiske Gorgonzola og kommer fra samme område, nemlig Lombardiet i Norditalien. Dolcelatte er Galbanis egen blåskimmelo st.
Udseende og smag
Dolcelatte, som oversat betyder “den blide mælk” på dansk, minder meget om en Gorgonzola, men må ikke kaldes for Gorgonzola, da den er lavet af pasteuriseret komælk tilsat fløde. Dolcelatte har en fyldig og dog mild blåskimmelsmag og en dejlig blød og cremet konsistens.
Tips til anvendelse
Takket være den perfekte afbalancerede blåskimmel er Galbani Dolcelatte særdeles velegnet ‘naturel’ med brød, men den er også god i madlavningen, hvor den har utallige anvendelsesmuligheder.
Galbani
Blåskimmel
Komælk
Italien
Lombardia
Blåskimmel
Komælk
Italien
Lombardia