Comté Le Montagnard AOP (12 mdr.)

Styrke

Comté Le Montagnard AOP (12 mdr.)

Historien bag
Fransk osteklassiker og franskmændenes egen favorit blandt AOP-oste (oste med oprindelsesbeskyttelse). Osten kommer fra et lille mejeri i landsbyen Vercel (500 m.o.h. og med kun 1500 indbyggere). AOP-krav dikterer, at mælken til comté kun må komme fra køer, der har spist naturligt foder som græs og hø. Det giver en særlig mælk med en ‘ren’ smag. Ostemassen er utroligt indbydende med sin lysegule farve og flotte, faste konsistens.

Udseende og smag
Denne comté er lagret i 12 måneder og har derfor endnu mere intensitet, nøddeagtig smag og karakter sammenlignet med en yngre version.

Tips til anvendelse
Comté passer godt ind i enhver ostebuffet eller -servering. Rester kan rives, gratineres, blendes eller på anden måde bruges som umamibooster og smagsgiver i enhver ret.

Kender du også disse produkter?