Comté AOP

Styrke

Comté AOP

Historien bag
Comté har sin oprindelse i Jura bjergene, hvor den er blevet fremstillet i mere end 1000 år. Nu til dags, fremstilles Comté også i andre franske regioner, men disse kan ikke bryste sig med AOP betegnelsen. Produktionen af Comté er naturligvis med årene blevet industrialiseret, men mindre produktioner på små mejerier forekommer stadig. Denne Comté er fremstillet på et lille mejeri i Vercel i regionen France Comté lige syd for Alsace. Vercel er en lille by med kun 1500 indbyggere og ligger i ca. 500 meters højde. Fire faktorer har afgørende betydning for kvaliteten på en Comté: Koens foder, mælkens kvalitet, produktionsprocessen og ikke mindst lagringen. Denne Comté er lagret i 6 måneder.

Udseende og smag
Comté er en fantastisk ost med en pikant, sød og nærmest nøddeagtig smag. Ostemassen er utroligt indbydende med sin lysegule farve og flotte, faste konsistens. Små ostehuller forekommer i ostemassen.

Tips til anvendelse
På grund af sin fine smag er Comté yderst velegnet som snack til en drink, på ostebordet såvel som i fondue og gratiner. Konsistensen er fast og ideel til stave, men den er også nem at skære skiver af med en ostehøvl.

Kender du også disse produkter?