Chatelain Camembert

Styrke

Chatelain Camembert

Historien bag
Camembert er en af klassikerne blandt fransk ost. Den blev opfundet i 1791, under den Franske Revolution, af Marie Harel – en bondekone fra Normandiet. Navnet stammer fra landsbyen af samme navn. Opfindelsen af en trææske i 1890’erne gjorde transporten meget lettere – og nu blev osten mere udbredt. Før opdagelsen af Penicillium candidum i 1910, var skorpen ofte dækket af blåskimmel og ikke snehvid, som vi forbinder en camembert med i dag.

Udseende og smag
Chatelain camembert er lavet af pasteuriseret mælk, men har alligevel den store, fyldige smag som en råmælkscamembert. Overfladen er dækket af et tyndt hvid skimmellag, mens konsistensen er dejlig cremet.

Tips til anvendelse
Camembert er en udpræget ost til ostebordet, hvor den kan serveres med brød, f.eks. fransk baguette og lidt frisk frugt eller grønt

Kender du også disse produkter?