Ost som smagsgiver

Ost som smagsgiver

Brug ost som et krydderi i dit køkken

Når du arbejder med ost i køkkenet, kan du sagtens betragte det som et krydderi eller smagsgiver. Mange retter nyder godt af smagen af ost – men ikke altid den samme ost. Nogle gange er der kun brug for en mild understregning af ostens smag, andre gange kan retten sagtens tage en mere dominerende ostesmag.

Der er stor forskel på ostenes smag, og dermed hvad de kan bidrage med i de forskellige retter.

Oste smelter forskelligt og ser derfor også forskellige ud.

Prøv dig frem og find dine egne favoritoste til køkkenet.

  • Frisk mozzarella er en mild ost, og giver derfor ikke så meget smag til retten. Men er uundværlig i for eksempel spæde og sprøde salater og på pizza.
  • Blåskimmeloste bidrager med en helt særlig, pikant smag, og her er det også vigtigt at vælge den rigtige ost. F.eks. giver Galbani Gorgozola Cremoso en mild smag, mens Galbani Gorgonzola Intenso smager mere igennem.
  • Landana er en række hollandske goudaoste tilsat krydderier, og de kan bruges kreativt i køkkenet. Gouda med chili giver en varm smag (uden at være for stærk), mens gouda med pesto giver en mere krydret smag af krydderurter. Her kan du også lege med udseendet, især med den grønne gouda med pesto.
Andre ostehistorier