De særlige gule pletter

De særlige gule pletter

Vidste du, at det er særlig fint, når en Tomme de Savoie smykker sig med gule pletter…?

Oste er levende produkter, og hurra for den store mangfoldighed og variation, de kommer med.

En Tomme de Savoies overflade er gråmeleret. Men det hænder, at små gule pletter blander sig med de grå nuancer.

En franskmand ville smile, for pletterne er nemlig et kvalitetstegn og gør osten særlig god.

Mejeristen på det lille mejeri, der står bag vores tomme fortæller, at de tit bliver spurgt af andre mejerier, hvordan de dog opnår de flotte gule

pletter. Hvilket er lidt sjovt, da de fleste danskeres første tanke nok er, at der er noget i vejen med osten.

På mejeriet sorterer de deres oste grundigt. De oste med færrest pletter sendes til Danmark, mens franskmændene selv får lov at nyde de mere spraglede oste.

Derfor hænder, at en Tomme de Savoie med pletter ender hos en dansk kunde – men nu ved du, at det blot er en særlig fin ost, du har mellem hænderne.

Andre ostehistorier