Tomatsalat med mozzarella og bresaola
Bresaolaens salte smag giver en ny dimension til den klassiske capresesalat
Tilberedning: Vask tomaterne grundigt og skær dem på tværs i cirka 1 cm tykke skiver.
Skær mozzarellaen i tilsvarende 1 cm tykke skiver.
Anret på et fad skiftevis en skive mozzarella, tomat og bresaola. Hæld olivenolien ud over ingredienserne i en tynd stråle og med rund hånd. Drys salt, peber og oregano ud over fadet.
Hak den friske basilikum i grove strimler og fordel dem jævnt over ingredienserne eller pynt med hele blade.
Servér med ristet brød eller bruschetta og en god hvidvin.
Bruschetta:
Tomater, hakket hvidløg, balsamico, basilikum og olivenolie blandes i en skål og smages til med salt og peber.
Brødet pensles med olivenolie og kommes i ovnen cirka 5-10 minutter ved 200°. Når det er godt sprødt og har fået en smule farve, tages det ud og gnides med hvidløg.
Tomatblandingen hældes over, og bruschettaerne serveres.
Tip: Du kan også erstatte bresaola med en halv ansjos per skive mozzarella. Drys til sidst 100 g kapers over salaten.