Små baguettes

Små baguettes

Smager godt til ost… og alt muligt andet.

 

Tilberedning: Dag 1: Opløs gæren i vandet. Tilsæt yoghurt og maltsirup, og rør godt rundt.

Tilsæt hvedemel, fuldkornshvedemel og salt. Ælt dejen i 2-3 min. så den bliver glat og smidig.

Tilsæt grofthakkede kastanjer, og ælt dejen i yderligere 2 min. Kom den færdigæltede dej i en stor, oliesmurt skål, og dæk den med husholdningsfilm. Sæt dejen i køleskabet i 24 timer.

Dag 2: Vend dejen ud på et let melet bord og del den i små aflange baguettes med en kniv. Rør kun let ved dejen, så den bevarer sin luftighed og smidighed.

Løft forsigtigt brødene over på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 30-60 min. på køkkenbordet til dobbelt størrelse.

Snit brødene let med en kniv, sæt dem i ovnen og bag dem ved 200 grader i 15-20 min., indtil de er sprøde og gyldne på overfladen.

Afkøl brødene på en bagerist

.

Relaterede opskrifter