Salat med radicchio, brie og solbær
De tørrede solbær er i sig selv også gode til ost
Tilberedning: Rør rapsolie, eddike, honning, salt og peber sammen til en dressing, og vend glaskål og radicchio i dressingen.
Anret salaten på et fad, og drys med de tørrede bær og skiver af brie på toppen.
Servér som tilbehør eller som en selvstændig frokostsalat.
Tørrede solbær:
Vend solbærrene med sukker, og spred dem ud på en bageplade beklædt med et stykke bagepapir. Sæt bærrene i ovnen ved 60 grader varmluft, og varm dem i 1½-2 timer, indtil de er let tørrede, klistrede og sødlige.
Tip:
Brug fx et mandolinjern til at skære glaskålen i tynde skiver. Salaten er også god med knoldselleri eller majroe.
Bærrene kan holde sig i 20-30 dage i et glas i kolonialrummet eller 30-40 dage i køleskabet. På køl bliver de dog lidt hårde.
Rettens produkter