Risotto med svampe, spinat og brie

Risotto med svampe, spinat og brie

Den franske brie kan også være med, når det gælder risotto! Server som en vegetarret eller som tilbehør til kød eller fisk. 

 

Tilberedning: Bring bouillon i kog i en gryde. Sautér skalotteløgene i lidt smør, til de er glasklare og møre uden at have taget farve.

Tilsæt ris, sautér videre i nogle minutter, og tilsæt så hvidvin. Lad vinen koge ind i risene.

Tilsæt kogende bouillon eller vand lidt ad gangen, så risene er dækket hele tiden, og rør i risene undervejs. Lad risene koge i 15-18 min., til de er møre, men stadig med lidt bid.

Rist svampene i lidt af smørret på en pande i 3-4 min. Krydr svampene med salt og peber, og bland de fleste i risene, men gem lidt til pynt.

Tag risene af varmen, og rør tern af brie og smør samt parmesan i risottoen, så den får en flydende og cremet konsistens, du kan evt. tilsætte lidt ekstra bouillon.

Vend de friske spinatstrimler ned i den varme risotto, så de lige falder lidt sammen. Smag til med salt, peber samt fintrevet citronskal og -saft.

Anret risottoen med lidt ristede svampe på toppen.

Tip: Det er vigtigt at krydre med salt under kogning, så saltet koger ind i risene, dog ikke for meget, hvis din bouillon er meget salt.

 

Rettens produkter

Relaterede opskrifter