Risotto med svampe, spinat og brie
Den franske brie kan også være med, når det gælder risotto! Server som en vegetarret eller som tilbehør til kød eller fisk.
Tilberedning: Bring bouillon i kog i en gryde. Sautér skalotteløgene i lidt smør, til de er glasklare og møre uden at have taget farve.
Tilsæt ris, sautér videre i nogle minutter, og tilsæt så hvidvin. Lad vinen koge ind i risene.
Tilsæt kogende bouillon eller vand lidt ad gangen, så risene er dækket hele tiden, og rør i risene undervejs. Lad risene koge i 15-18 min., til de er møre, men stadig med lidt bid.
Rist svampene i lidt af smørret på en pande i 3-4 min. Krydr svampene med salt og peber, og bland de fleste i risene, men gem lidt til pynt.
Tag risene af varmen, og rør tern af brie og smør samt parmesan i risottoen, så den får en flydende og cremet konsistens, du kan evt. tilsætte lidt ekstra bouillon.
Vend de friske spinatstrimler ned i den varme risotto, så de lige falder lidt sammen. Smag til med salt, peber samt fintrevet citronskal og -saft.
Anret risottoen med lidt ristede svampe på toppen.
Tip: Det er vigtigt at krydre med salt under kogning, så saltet koger ind i risene, dog ikke for meget, hvis din bouillon er meget salt.
Rettens produkter