Risotto med rødbeder og gorgonzolasauce

Risotto med rødbeder og gorgonzolasauce

Nem og smagfuld med en smuk rød farve – og en dejlig smag af gorgonzola

 

Tilberedning: Tilbered 3 l bouillon.

Skræl og riv rødbeder og ingefær på den fine side af rivejernet, og lad det hvile.

Hak skalotteløgene fint og sautér i smør, indtil de er blevet bløde og glasklare.

Tilsæt risen og svits dem i 1-2 minutter. Hæld hvidvinen ved og lad den koge ind, før du krydrer med salt og peber. Tilsæt rødbeder
og ingefær. Derefter hælder du bouillonen ved lidt ad gangen, så det bare lige dækker risene og hele tiden holder sig i kog. Gør dette, indtil al bouillon er brugt, og risene har kogt i ca. 20 minutter. Husk at røre i risene meget ofte.

Rør til sidst parmesan og smør i, krydr en sidste gang med salt og peber.

I mellemtiden har du tilberedt gorgonzolasaucen. Kom gorgonzola og fløde i en lille gryde. Kom denne gryde i en større gryde med lidt vand i. Saucen skal tilberedes ”a bagno maria” (i vandbad).

Anret risottoen i en dyb tallerken eller i en skål med gorgonzolasauce og fine krydderurter på toppen.

Tip: Servér evt risottoen med en dejlig frisk grøn salat med fennikel.

Rettens produkter

Relaterede opskrifter