Fransk løgsuppe
Klassisk fransk løgsuppe (eller soupe à l’oignon gratinée) med grillede ostebrød.
Tilberedning: Sautér finthakket løg, hele hvidløg og timiankviste i lidt smør, indtil løgene begynder at karamellisere og tage lidt farve. Smag til med salt og peber.
Tilsæt bouillon (eller vand), og lad suppen koge i 20 minutter på lavt blus.
Tilbered ostebrødene, mens suppen simrer: Pensl brødskiverne med olivenolie og grill dem i ovnen i ca. 1 min, så skiverne bliver sprøde og gyldne. Drys dem med revet emmental og sæt dem under grillen igen i ca. 30-60 sekunder, så osten lige smelter.
Smag den færdige suppe til med citronsaft og fintrevet citronskal og evt. lidt mere salt og peber.
Servér suppen varm med de grillede ostebrød enten nede i suppen eller ved siden af.
Rettens produkter