Bagte syltede artiskokker

Bagte syltede artiskokker

Lad de bagte artiskokker køle lidt, før de serveres på ostebuffeten.

 

Tilberedning: Fjern de yderste blade på artiskokkerne, så der kun er bunden og de inderste blade tilbage. Skær artiskokkerne igennem og skrab fimrehårene af med en ske. Læg de halve artiskokker i et fad med skærefladen opad.

Skær det pillede hvidløg i grove stykker, og skyl rosmarinen i koldt vand. Kom hvidløg, rosmarin i små kviste, olie, eddike, salt og peber hen over artiskokkerne. Vend det hele godt rundt.

Sæt artiskokkerne i ovnen og bag dem i 25-30 min. ved 140-150 grader. Vend lidt rundt i artiskokkerne, mens de bager, så de bliver bagt ens.

Tag artiskokkerne ud, lad dem køle lidt af og servér som tilbehør til osten.

Relaterede opskrifter